Supperådet «Kringkastingsrådet»

2016-11-28-jan-hanvold

Skjermfoto av Jan Hanvold i Studio Direkte på mandag kveld.

Jeg så Jan Hanvold på TV Visjon Norge på mandag der han betegnet Kringkastingsrådet som «supperådet».

Her må jeg si meg enig.

Et råd som skal vurdere klager på NRK Brennpunkts program «Pengepredikanten» uten å høre synspunkter fra Hanvold selv, men utelukkende fra Brennpunkt-redaksjonen, er rett og slett useriøst.

I Kringkastingsrådet sitter 14 medlemmer som er oppnevnt av regjering og storting, og to av dem heter Vebjørn Selbekk og Filip Rygg.

Presumptivt skulle Selbekk og Rygg være troverdige stemmer for kristenfolket, og for folk flest, men sannheten er nok heller at de er talsmenn for snevre miljøer som er i utakt med kristne og almenheten idag. De stilte spørsmål i rådsmøtet i forrige uke som kun var «skinn-granskning».

Jeg opplevde Kringkastingsrådet fra sin beste side i 2006 etter at jeg ble verbalt mishandlet av stjernereporteren Mina Hadjan (hør lydopptak her). Da ble NRK felt av Kringkastingsrådet og jeg ble personlig ringt opp av radiosjefen med en oppriktig beklagelse. Mina fikk sparken. Men det var andre rådsmedlemmer den gangen….

I 2011 ble jeg utsatt for maltraktering av Aftenposten og NRK, og kristenfolket «ofret» meg. Den absolutt eneste kristenleder som vernet offentlig om meg var Finn Jarle Sæle i Norge Idag, mens pinseledere, lutheranere, Vårt Land og Dagen allierte seg med Levi Fragell. Da jeg innklaget Aftenposten og NRK til PFU, ble jeg hånet av Misjonssambandets informasjonsleder, og igjen var Sæle den eneste som sto med Aina & meg. NRK-sjefen møtte meg aller nådigst. Men jeg hadde is i maven, og da realitetene nærmet seg, fikk både Aftenposten og NRK kalde føtter, og ba ydmykt om «minnelige ordninger» som jeg ga dem. (Les her hvor entydig det var fra Aftenposten og NRK.)

Jeg har lært at vi må sette en standard, og min erfaring også i dagens mediastormer er at vi skal la tiden jobbe for oss.

Min anbefaling til Jan Hanvold allerede 12 dager før Brennpunkt-programmet ble sendt den 27. oktober, var nok enda mer betimelig enn jeg ante:

«Hei Jan! Hørte at NRK Brennpunkt legger opp til rått kjør mot deg. Hvis du mener at de kanskje begår injurier, håper jeg du vurderer juridisk bistand som kan sette ting i perspektiv i rettslig forstand. Du har sikkert dyktige advokater, men her bør du kanskje vurdere den fremste i injuriesaker. Ønsker bare det beste for deg & dine! Brorshilsen, Jan-Aage»

Det bør ligge an til et rettferdig rettsoppgjør for fremtidens skyld, som vil gjøre NRK, Brennpunkt og Kringkastingsrådet svar skyldig.

Jan Hanvold har god tid. La NRK og de øvrige destruktive aktører spille ut sitt råtne spill. Da blir rettsoppgjøret «to the point».

Om Jan-Aage Torp

Jan-Aage Torp - married to Aina; born in Japan; raised in Thailand; educated in USA; President for European Apostolic Leaders (EAL); Chairman of Christian Coalition World (KKN); Pastors Oslochurch with Aina.
Dette innlegget ble publisert i Norge. Bokmerk permalenken.