Avisen Dagen lever av krangel og konflikt. Dét gjør ikke jeg!

Skjermbilde 2017-02-05 kl. 08.58.38

Sjefredaktører Vebjørn Selbekk (Dagen) og Åshild Mathisen (Vårt Land) for et år siden, før hun fikk sparken.

Avisen Dagen fortsetter sin jakt på nye offer for sin krangel og konflikt. Idag presterer de et tarvelig stykke arbeid om min formidable Facebook-vekst. Les selv.

Uten å fortelle at jeg leder en internasjonal bevegelse som danner utgangspunkt for min tjeneste, og som dermed er bakgrunnen for den kraftige veksten, skriver de om en «norsk pastor»…. Et noen lunde redelig kristelig medium ville nok ha fortalt hva jeg faktisk gjør og hvem jeg leder. Men Dagen er ikke interessert i kunnskap og perspektiver, men av å stemple, insinuere og skape inntrykk….

Våre fremganger de siste årene er kommet uten den minste hjelp fra tarvelige kristelig-sekulære medier som Vårt Land og Dagen. Det er faktisk best å ikke ha noen som helst befatning med dem, iallfall ikke før redaktør-regimene har falt.

Det morsomme er å lese om kriteriene som Dagens ekspertise benytter for å vurdere om en vekst er «ekte»: Innleggsengasjementet!

Er det én person i verden som har bevist evne til å skape debatt og engasjement gjennom 25 år, er det meg! Men idag bruker jeg min tid på å bygge relasjoner og forkynne evangeliet inn i samfunnets sfærer, i nasjon etter nasjon.

Jeg har NULL INTERESSE av å bruke min tid på konflikt og temperatur. I løpet av de siste ni måneder har jeg blokkert over 100 personer – bare nordmenn – fra min offentlige Facebook-side, som ikke aksepterer at mine sider på sosiale medier er for noe annet enn krangel. Dette er folk som benytter enhver anledning til å spre rykter og insinuasjoner, fremsette injurier og sjikane, og som avisene Dagen og Vårt Land er arnesteder for. Men jeg vil ikke ha dem på mine Facebook-sider!

Jeg lager en Facebook-side for å forkynne og proklamere uten å betale for det, og uten at andre «sponser». Punktum. Dét er ikke suspekt. Og vi lykkes. Det er ikke avisen Dagen interessert i å fortelle sine lesere om. Dagen har glemt hva Selbekks forgjengere Arthur Berg, Finn Jarle Sæle, Odd Sverre Hove og Johannes Kleppa sto for: Evangeliet er GUDS KRAFT til frelse, som endog virker gjennom enkel formidling i sosiale medier.

Jeg blar (cirka ukentlig) gjennom Dagen og Vårt Land – kun for å sjekke overtrampene.  Mer tid og penger er de ikke verd.

Om Jan-Aage Torp

Jan-Aage Torp - married to Aina; born in Japan; raised in Thailand; educated in USA; President for European Apostolic Leaders (EAL); Chairman of Christian Coalition World (KKN); Pastors Oslochurch with Aina.
Dette innlegget ble publisert i Norge. Bokmerk permalenken.