Hets-gruppen og «glupske ulver» i sosiale medier

Jeg har valgt å avstå fra all deltagelse i sosiale medier der hets og hat-ytringer får lov til å boltre seg. Dette gjelder i Verdidebatt, DagensDebatt, Levi Fragells Facebook-side, Jan Kåre Christensens blogg m.v.

Ja, men du kan jo imøtegå med argumenter, hevder snille rådgivere som ikke selv har prøvd den barske virkeligheten. Det samme prøvde jeg i flere år, men innså for 12 måneder siden at dette er komplett umulig. Det er et spill av tid og krefter.

Apostelen Paulus formante i Apostlenes gjerninger 20:29:

«glupske ulver (vil) trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken».

Ulveflokken som Paulus advarte imot, minner ikke lite om flokken som beveger seg taktfast med hat, hets og trusler i visse sosiale medier. Apostelen Paulus ville ikke at vi skulle menge oss med sånne, og det samme gjelder idag. Så får redaktørene i Dagen og Vårt Land samt Fragell & Christensen klage over at de ikke får boltre seg med hets og hat-ytringer. Slikt «innleggs-engasjement» gir hits og derav følger statlig pengestøtte og ros fra trendye media-forskere. Kommersiell fråtsing i menneskeskjebner, kaller jeg dette.

Hvis jeg kommenterer på en side eller i en tråd der hets og hat får utfolde seg, da gjør jeg meg tilgjengelig for tagging og meldinger som søker min oppmerksomhet – med en flom av hets og hat-ytringer!

Jeg har blokkert mer enn 150 nordmenn fra min Facebook-side som alle tilhører den aggressive anti-karismatiske krets fordi disse mennesker evner ikke å føre samtale uten å krenke og hetse. De fortjener ikke tilgang til våre plattformer.

Typisk er at de bruker våre sider til å kalle mine venner (og meg) «kjeltring, morder, charlatan, lurendreier, overgriper, ondsinnet, gal» og så videre, og så videre. Når man skjeller ut medmennesker på slike måter, da dreier det seg ikke om å være «enig » eller «uenig». Dette er hets og hat-ytringer, og slike mennesker bør miste tilgangen til seriøse plattformer.

Idag smeller Levi Fragell til igjen med enda et lavmål der han først sier at man skal ikke hetse på hans side, for deretter å slippe hetsingen løs. Her limer jeg inn (og med skjermdump). Les selv, og tenk selv. Etter min vurdering er dette hets og hat-ytringer, og det er Fragell som legger til rette for det:

Skjermbilde 2018-07-09 kl. 12.12.42

Skjermdump fra Levi Fragells Facebook-side idag.

Jon Oftedal Roli Torp er totalt ondsinnet og gal og kaller de fleste av oss sekulære fundamentalister. Få personer passer bedre å gis betegnelsen fundamentalist enn Torp selv.

Levi Fragell Jon, som det fremgår av mine retningslinjer, er det ikke tillatt å betegne personer som ondsinnede og gale. La oss krakterisere hendelser og fenomener – helst ikke personer på nedverdigende vis. Jeg lar dette stå og håper det oppfattes av øvrige debattanter som også bør nedtone ordbruken.

Jon Oftedal Roli Enig Levi selv om mannen kvalifiserer for for begge omtalene

Rune Høydalsvik Du er et godt menneske Levi, men Jon har helt rett, noen ganger må det bare sies.

Det er betimelig i 2018 å minne om den apostoliske formaningen:

«glupske ulver (vil) trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken».

Reklamer

Om Jan-Aage Torp

Jan-Aage Torp - married to Aina; born in Japan; raised in Thailand; educated in USA; President for European Apostolic Leaders (EAL); Chairman of Christian Coalition World (KKN); Pastors Oslochurch with Aina.
Dette innlegget ble publisert i Norge. Bokmerk permalenken.